Ambities

Ambities

Zitten ze jou weleens in de weg? In het westen krijgen we van huis uit vaak mee dat het goed is om doelen te stellen en ambitieus te zijn. Maar doen jouw ambities je ook echt goed? Laten ze je groeien in de persoon die je wilt zijn? Of laten ze je continu weten dat je je doel nog niet bereikt hebt?

Ambities. Niet voor niets gebruiken we de term gezonde ambitie. Er is dus ook zoiets als ongezonde ambitie.

Vaak denken we daarbij aan mensen voor wie het nooit genoeg is en winnen het allerbelangrijkst. Maar wat nou als je zelf eens heel eerlijk in de spiegel kijkt? Zie jij dan ambities die je eigenwaarde moeten bevestigen en je uit verbinding halen met dat ene wat je geluk wezenlijk bepaalt: het nu?

Van links en rechts komen de aanmoedigende quotes je op social media om de oren gevlogen met de intentie je te empoweren. En alhoewel ze je kunnen motiveren om te gaan voor wat je wil, zou ik toch ook zo graag een hele andere invulling van empowerment willen aanreiken: dat je vertrekpunt belangrijker mag zijn dan je doel.

Hoe je ergens naartoe beweegt heeft invloed op alles om je heen. En zeker op jezelf. Bewegen vanuit je kern, je hart, gaat vaak tegen de stroom van hoofd, plannen, doelen en discipline in.

Is dat altijd makkelijk? Nee en ja. Het vraagt om bewust aanwezig zijn in je lichaam, je mind tot rust te laten komen en het geven van ruimte aan je gevoelens en behoeften.

Maar ik verzeker je: als je vaart op de stroom vanuit het hart, ga je altijd de juiste kant op, in het juiste tempo en ontdek je bestemmingen die je niet had kunnen bedenken. ⛵ En daar kan geen bedachte ambitie tegenop.

Ben jij klaar voor de reis van hoofd naar hart? Ik heb nog 3 plekjes vrij in mijn Van hoofd naar hart programma in december. Mooi kerstcadeautje aan jezelf 💝

Meer info? bel 06 – 16 54 73 29 of mail aar kirstenspunt@gmail.com

 

0 Reacties

Laat een reactie achter