Een unieke reis naar het echte Kenia. Ga je mee?

Een unieke reis naar het echte Kenia. Ga je mee?

In 2013 bezocht ik de projecten van de Keniaanse ngo KUAP Pandipieri. Ik sliep in de sloppenwijk bij Julie, een medewerker van de projecten en leerde het echte Keniaanse leven kennen. Wat een indrukwekkende reis was dat! Ik ging mee op huisbezoek bij zieken, liep s’avonds door de straten met medewerkers van het straatkinderenproject, kreeg tekenles op de unieke art school die midden in de sloppenwijk ligt en sjeesde achterop de pikki pikki (motortaxi) door adembenemende lanschappen. Maar wat nog het meest indruk maakte was de warmte van de contacten met de mensen en de vriendschappen die ik er sloot. De cultuurshock kwam pas weer toen ik terug kwam in Nederland.

Sinds ik in 2013 de projecten van de Keniaanse ngo KUAP Pandipieri bezocht, ben ik bestuurslid van de stichting Vrienden van Pandipieri. Deze stichting wil het gedachtegoed waarop de projecten zijn gebouwd (waarschijnlijk het oudste project van Oost-Afrika) doorgeven. Talenten, vriendschap en ontmoeting staan hierin centraal. We willen daarom ook jou graag de kans geven om mee te gaan naar Kisumu. Van 2 t/m 13 juli organiseren we een unieke reis! Ga je mee?

Logeren bij locals, meelopen met de projecten, sponsorloop & Kisumu ontdekken

De reis naar Kisumu is een bijzondere ervaring. We bieden je de gelegenheid om het echte Keniaanse leven te proeven door te logeren bij Keniaanse gastgezinnen. Daarnaast kan je deelnemen aan de 40 MM sponsorloop in de prachtige omgeving van Kisumu.

Reis Kisumu 2019: in het teken van kunst

De reis zal bijzondere aandacht besteden aan de Mwangazi Art School. Zo kan je deelnemen aan een tekenles samen met de studenten. Daarnaast reizen kunstenaars Rob Sweere en Ellen Boersma dit jaar ook af naar Kisumu. Zij zullen in ontmoeting met de bewoners van Pandipieri en andere wijken een kunstproject vorm geven. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend, omdat de invulling hiervoor in ontmoeting met de reizigers, studenten en bewoners zal zal gebeuren. Wel staat vast dat het thema ontmoeten hierbij een centrale rol zal spelen.

Data: van dinsdag 2 juli t/m zaterdag 13 juli

Programma:

Datum Activiteit
dinsdag 2-jul Aankomst en kennismaking met gastgezinnen.
woensdag 3-jul Gelegenheid tot meelopen met projecten.
donderdag 4-jul Gelegenheid tot meelopen met projecten.
vrijdag 5-jul Deelnemen aan tekenles op de Mwangazi Art School. In de middag voorbereiden op wandeling volgende dag.
zaterdag 6-jul 40 MM sponsorloop in de heuvels vlakbij Kisumu.
zondag 7-jul Dagtrip (Boottrip naar de nijlpaarden op het Victoriameer, eventueel bezoek aan de ‘rural homes’ van de gastgezinnen, bezichtigen van de stad met een bezoek aan de Kibuye-, Jubilee- en Masai market. Deze activiteiten zullen in overleg zo mogelijk over de reisdagen verspreid worden.)
maandag 8-jul Gelegenheid tot meelopen met projecten.
dinsdag 9-jul Gelegenheid tot meelopen met projecten.
woensdag 10-jul Gelegenheid tot meelopen met projecten.
donderdag 11-jul Mogelijkheid tot activiteit met kunstenaar Rob Sweere of eigen invulling.
vrijdag 12-jul Mogelijkheid tot activiteit met kunstenaar Rob Sweere of eigen invulling.
zaterdag 13-jul Vertrek

 

Praktisch

Verblijf: je logeert bij een gastgezin (medewerkers of bekende van KUAP Pandipieri).

Verblijfkosten: 20 euro per nacht. Dit is inclusief eten.

Ticket: een ticket kan zelf worden geboekt. We adviseren je om af te reizen naar Nairobi en vanaf hier een ticket te boeken naar Kisumu (dit is een korte vlucht en veiliger dan vervoer per bus).

Visum: voor Kenia geldt een verplicht toeristenvisum. Dit kunt u in Nederland aanvragen of in Kenia bij aankomst op het vliegveld.

Vaccinaties & malariapillen: voor Kenia worden vaccinaties aanbevolen en worden medicijnen aanbevolen tegen malaria (bijvoorbeeld malaria profylaxe). Neem contact op met uw huisarts of de GGD.

Aanmelden & vragen

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Mail of bel mij gerust: kirstenspunt@gmail.com of 06 – 16 54 73 29.

 

image (1)wandel 2image (2)

04-lokale-slagerij-2000x1125-1110x530