Herintroductie

Herintroductie

Mijn eerste blog vier ik met een salsa dansende Aussie en vier vrolijke Deense grietjes bij de strandbar van het hostel. Moe, leeg geprikt door de muggen en in een heerlijke roes plof ik op bed. Na 36 keer omdraaien geef ik het op in slaap te vallen. Ik luister naar de ventilator. En de gedachten die door mijn hoofd gaan. Wat is een blog beginnen spannend! Ik kom er gelijk achter dat ik me toch heel wat meer aan trek van andermans mening dan ik dacht. Gelukkig lees ik de volgende dag dat ik met mijn blogs deel uit mag maken van het nachtelijke voedingsritueel van mijn onlangs bevallen Spaans lerares. Hoe kan ik nu nog stoppen met bloggen?

Vandaag begin ik de dag maar weer met yoga. En voordat de ochtend voorbij is heb ik alweer een nieuwe uitdaging te pakken. Laat ik me opnieuw voorstellen: Kirsten, yogadocente. Aangenaam. Een carrière switch in een flits. Zoals ik al schreef; het kan raar lopen. Na drie jaar neemt de yogadocent afscheid van het hostel. Als hij vraagt of iemand zijn lessen wil overnemen en niemand reageert kan ik niet anders dan zeggen; túúrlijk, waarom niet?

En waarom ook niet eigenlijk? Na zes jaar yoga moet ik anderen er toch een beetje doorheen kunnen kletsen? Dat laatste kan ik buiten yoga om ook prima. Gelukkig kom ik even later mijn vriendinnetje de antropologe tegen. Ze zit net midden in het tweede interview voor haar onderzoek naar de yogagemeenschap op het eiland. Ik pak mijn kans en vraag de tegenover haar zittende yogadocente of ze me kan helpen met een lesplan. We spreken af voor morgen. Wordt vervolgd.

En Mexico dan? Heb ik daar niets over te vertellen? Goed punt. Heel goed punt zelfs. Maar waar te beginnen? Bij hoe de verovering door de Spanjaarden nog steeds door werkt in de maatschappij? Of bij de emancipatie van de arme boeren bevolking die tot kort geleden als slaaf werkte? De overal opduikende beelden van de heilige Virgen de Guadalupe? Hoe Mexicanen overal pepers op doen, zelfs op fruit? De wonderlijke wereld van de Mexicaanse bureaucratie en corruptie? Of zal ik beginnen bij het leven van een Mexicaanse student in de hoofdstad? Morgen kies ik een onderwerp uit. Beloofd!

0 Reacties

Laat een reactie achter