Leef op het ritme van je eigen natuur

Leef op het ritme van je eigen natuur

In de afgelopen maanden hebben we de overgang gemaakt van stilte naar nieuwe expansie. Je ziet het in de natuur die steeds meer naar buiten treedt. In onze eigen groeiprocessen gaat het net zo. We hebben alle fases van groei nodig om tot bloei te komen. Je zou het kunnen zien als een cirkel met twee assen. Aan het uiteinde van iedere as vind je de 4 noodzakelijk fasen van groei:

inspiratie (lente);

manifestatie (zomer);

integratie (herfst) en

meditatie (winter).

De natuur doorloopt deze cyclus jaarlijks. En ook als mens merk je misschien dat de verschillende seizoenen iets anders van je ‘vragen’. Ook door het jaar heen doorlopen we de natuurlijke fases van groei. Soms gaan we daar snel doorheen. Soms doen we jaren over een bepaalde cyclus. Alles heeft zo z’n eigen ritme. Het leren respecteren van de ritmes van jouw groeiprocessen is waardevol. Net zoals het herkennen ervan en het volledig doorlopen van alle fases.

Want als je eerlijk bent: zijn er fases die jij liever ontwijkt? In het westen zijn we bijvoorbeeld erg gericht op actie en resultaat (manifestatie/zomer). Maar zonder te reflecteren op je ervaringen en ruimte voor stilte en niet-doen, dooft het vuur waarop je vooruit wil vroeg of laat uit. Die heeft zuurstof nodig in de vorm van rust. Bovendien geven de inzichten en energie die je opdoet in de integratie en meditatiefase je weer de nieuwe zin en ideeën voor vernieuwing.

De natuurlijke fases van groei vormen de basis voor ons programma The Circle of Life.

Step into The Circle of Life
Na een hele fijne eerste Cirkel, zijn we inmiddels alweer bezig met de voorbereidingen voor de Cirkel van het Tweede kwartier (Cirkel 2), waarin we weer iedere maand online zullen samenkomen (en misschien hopelijk een keer ‘real life’ samen kunnen komen). Het thema van deze Cirkel is ‘Manifestatie’. De lente markeert een nieuw begin. In deze tijd van het jaar geven we ruimte aan nieuwe inspiratie. We staan stil bij de zaadjes die we hebben geplant en nog willen planten en de voeding en het vertrouwen die ons groeiproces nodig heeft.

De eerste online bijeenkomst zal zijn op zondag 25 april om 20.00.

We willen je van harte uitnodigen om samen met ons de reis door het jaar 2021, met alle kansen en uitdagingen, te gaan. Een reis door de seizoenen om zodoende voeling te houden met wat leeft in jou en jouw koers te bepalen.

Wil je erbij zijn of nog wat meer informatie? Stuur ons een berichtje en we komen bij je terug.

Voor nu heel veel liefs,

Kirsten & Helene

Deze blog verscheen als inspiratiebommetje. Wil jij ook gratis inspiratie voor leven vanuit je hart ontvangen in je mailbox en als eerste op de hoogte zijn van mijn nieuwe aanbod? Schrijf je dan in via de pop-up.