Vind je passie terug!

Vind je passie terug!

Ken je dat gevoel? Dat gevoel alsof je een beetje in een niemandsland verkeert? Er zijn van die periodes in je leven waarin je voelt dat datgene waarin je beweegt niet meer past terwijl het nieuwe zich nog niet heeft aangediend. Maar in plaats van in actie te komen en je ‘nee’ uit te spreken waar je die allang voelt, blijf je hangen in dat wat je al voorbij bent, omdat de helderheid over je ‘ja’ in geen velden of wegen lijkt te bekennen. Ondertussen hobbel je maar verder op de weg die de jouwe al niet meer is.  Want waar ga je naartoe als je die richtinggevende passie niet meer voelt?

Ergens in jou brandt een helder vlammetje. Altijd.

Het is de kunst om jouw aandacht aan dat vlammetje te geven, in plaats van aan de honderdduizend dingen die je aandacht vragen. Zelf ken ik deze uitdaging maar al te goed. Daarom wil ik je graag die reminder geven die ikzelf ook kan gebruiken.

Hoe vind je jouw inspiratie, jouw innerlijke herlderheid terug?

… Wordt stil. Ga met je aandacht naar binnen. Voel. En kijk. Zie je jouw vlammetje branden? Wat doet jouw vuurtje opvlammen? Neem waar wat er in je op komt. Misschien is het een specifieke herinnering, een gevoel, een kleur of een vorm. Kijk er naar. Schrijf eens op wat in je opkomt. Het hoeft niet logisch te zijn. Misschien druk je het liever uit in een tekening.

Een andere manier om je passie terug te vinden is door stil te staan bij wat jou de laatste keer enthousiast maakte. Wat was het? Ga er eens helemaal in op en duik voor even volledig in dat moment. Kan je voelen hoe je je toen voelde? Welke elementen speelden een rol? Hoe kan je die plek geven in je leven? …

Het verliezen van je passie zit hem vaak in het gebrek aan vertrouwen in je eigen waarheid.

Hoe vaak voel jij een duidelijk nee voor iets, maar schuif je die aan de kant? Soms laten we geïnternaliseerde regels over hoe we zouden moeten zijn, en wat we zouden moeten doen, voorgaan op ons originele, heldere kompas. Hoe nobel is het eigenlijk om dat jouw licht te laten dimmen? Niemand schijnt precies zoals jij, de wereld heeft jouw vlammetje nodig! En jijzelf natuurlijk op de eerste plaats.

Jouw nee is er om je richting te geven. Laat haar toe. 

Samengevat: als jij je gevoel van passie en inspiratie kwijt bent, kijk dan eens uit welke richting die wind kwam die jouw vuurtje eerder aanwakkerde. Draai je gezicht die kant op en laat deze energie je omhullen, doordringen en jouw hart oplichten. Dit is waar je naartoe mag! Dit is wat jouw aandacht wil. Zeg nee waar die in jou al helder klinkt. En herinner jezelf eraan je aandacht te geven aan die dingen die jou een ‘ja!’ doen voelen. Daar help ik je graag bij.

Kirsten

Wil jij je vuurtje aanwakkeren? Ik help je graag ontdekken wat jou inspireert, blokkeert en activeert. Neem vrijblijvend contact met mij op.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter