Podium liefde

Podium liefde

Jarenlang zwierf ‘ie door mijn hoofd: de vraag waarom ik toch zo van het podium hou. Met kritisch zelfonderzoek en eerlijkheid als hoogste goed was mijn antwoord op die vraag dan ook: ongetwijfeld compensatie voor ooit opgedaan aandacht tekort.

En zo werden ieder applaus en bewonderende blik als ik weer eens op een podium stond verboden vruchten; te lekker om niet te plukken, maar fout desalniettemin. Want geluk dien je immers uit jezelf te halen, niet waar? En tóch… tóch bleef de vraag rondzoemen in mijn hoofd.

En toen wist ik ineens waarom die vraag de kop maar bleef opsteken. Nooit had ik gedacht dat het wel eens helemaal anders in elkaar kon steken. Totdat ik vorige week met Revé, een prachtig mens en professioneel danseres sprak over haar passie; dansen. Ineens kwam daar als bij toverslag het échte antwoord op mijn vraag.

Op het podium, dáár kan je alles doen wat in het ‘normale’ leven niet geaccepteerd wordt. Daar is het naar buiten brengen van ieder aspect van jezelf een legale manier van expressie. Daar word je niet raar aangekeken. Daar mag je kleinste en extreemste vorm van jouw zijn zíjn. Zelfs kunst heten.

Het podium. De plek waar je echt jezelf kan zijn. En daar bewondering voor ontvangen. Geven en ontvangen. Is er iets mooiers? Misschien het prijsloze gevoel terwijl ik daar sta en mezelf in al mijn facetten beleef. Met of zonder applaus.

*Psst! Wil je ook eens ervaren hoe het is om zonder oordeel van jezelf of anderen jezelf volledig te ervaren en te dansen zoals dat voor jou goed voelt? Neem eens een Energy Movement les met Revé bij De Bewustzijn School of kom naar een Rave Dance Night <3 En mocht dat nou nog even te eng zijn of niet in de buurt? Gebruik op ieder gewenst moment je eigen ten alle tijde beschikbare podium; die van je slaap- of woonkamer (al dan niet met spiegel en muziek op max :-D). Enjoy being you!

Filmpje van Revé over The Energy Movement

debewustzijnschool.nl