Over

Podium voor je hart biedt coaching en groepsprogramma’s die je helpen worden wie je bent en doen waar je van houdt.

Je hoeft daarbij geen podium ambities te hebben. Soms doen we creatieve oefeningen. Maar de coaching trajecten en programma’s zijn voor iedereen toegankelijk en draaien niet om theatermaken.

Waarom het dan Podium voor je hart heet?

Het podium is de plek waar je alle facetten van menszijn kunt laten zien. Waar alle rollen applaus krijgen. En daar kunnen we in het gewone leven een hoop van leren. De naam is dus meer bedoeld als inspiratie om jouw leven te zien als jouw podium waarop je alle rollen kunt spelen die je wilt. 

Wie zit er achter Podium voor je hart?

Mijn naam is Kirsten van den Berg (1987). Ik ben woonachtig in Utrecht en groeide op in Hengelo. Na de middelbare school volgde het juridisch pad. Daarin miste ik wat er voor mij echt toe doet: verbinding. Verbinding met mensen én mijn liefde voor het podium. Ik leerde dat het volgen van je hart het beste is wat je in je leven kunt doen. Mijn zoektocht terug naar een leven dat bij me past bracht me op bijzondere plekken. Zo deed ik vrijwilligerswerk in de sloppenwijken van Kisumu, Kenia en verbleef ik als mensenrechtenwaarnemer in Mexico. In deze blog lees je meer over mijn persoonlijke reis.

Inmiddels geef ik alweer heel wat jaren retreats, yoga- en meditatielessen in Utrecht. Ik ontwikkelde me als coach, trainer en communicatieadviseur. Later richtte ik Podium voor je hart op. Mijn podiumliefde geef ik op dit moment vorm als spreker en dagvoorzitter. Mijn kennis en ervaring vanuit mijn eigen zoektocht bundel ik in Podium voor je hart. Omdat ik jou ook een leven gun waar je gelukkig van wordt.

Mensen faciliteren en inspireren bij het vinden van verbinding met zichzelf en anderen en het creëren van een leven vanuit hun hart is wat me motiveert. Daarom stel ik je graag de vraag:

Als het leven jouw podium is, wat zou je hart daarop willen laten zien?

Visie

Ik geloof dat iedereen kan leven vanuit zijn hart. Omdat we ten diepste geen mensen zijn met een spirituele ervaring, maar spirituele wezens met een menselijke ervaring.

(vrij vertaald naar Pierre Teilhard de Chardin.) Door ruimte te geven aan hoofd, handen én hart kun je de vitaliteit, rust, balans en plezier (her)vinden. En podium geven aan je hart! Daar begeleid ik je graag bij.

Podium voor je hart gaat uit van een holistische benadering waarbij jouw innerlijke wijsheid en je intuïtie voorop staan. Holistisch betekent dat alles met elkaar verbonden is; lichaam, mind, ziel, natuur en omgeving.

Mijn manier van werken

Vanuit een holistische benadering ben ik zowel praktisch als spiritueel ingesteld. Door vanuit oprechte interesse te verbinden en openheid te creëren voelen mensen zich door mij gezien en gehoord, waardoor we snel tot de kern komen. Mensen die met mij samenwerken kennen mij als warm, empathisch, humorvol, creatief, ondernemend, doortastend, enthousiasmerend en betrokken.

Ik put graag inspiratie uit verschillende tradities en stromingen waaronder Sjamanisme en Positieve Psychologie. In mijn coaching sessies en trainingen maak ik gebruik van verschillende tools en methodieken waaronder Meditatie, Mindfulness, Creatieve Therapie, Systemisch Werk, Voice Dialogue en Transactionele Analyse.

Benieuwd naar de symboliek van het beeldmerk dat je hieronder ziet? Je leest het hier.