Over

 

 

 

 

 

 

 

Het podium is de plek waar je alle facetten van menszijn kunt laten zien. Waar alle rollen applaus krijgen. En daar kunnen we in het gewone leven een hoop van leren. Hoe zou het zijn als je net als op het podium de vrijheid voelt om te oefenen in bepaalde rollen? Hoe zou het zijn als je net als op het toneel ruimte kunt geven aan diepe emoties en die in volle omvang durft te delen met je publiek? Het podium is de plek die al je angsten tevoorschijn tovert én die je zomaar ineens vleugels kan geven. Als het leven jouw podium is, wat zou je hart daarop willen laten zien?

Mijn naam is Kirsten van den Berg. Ik heb een passie voor het begeleiden van mensen bij hun innerlijke processen. Ik inspireer je graag om ook podium te geven aan je hart. Ik ben nuchter, praktisch ingesteld en tegelijktertijd spiritueel en hooggevoelig. Ik ken de uitdagingen hierin persoonlijk en zie het als levenskunst om uitdagingen te transformeren tot kracht.

Naast Podium voor je hart werk ik als communicatieadviseur bij de Samenwerkende Gezondheidsfondsen en geef ik persoonlijk leiderschapstrainingen binnen het bedrijfsleven. Eerder werkte ik als branding specialist en loopbaancoach bij Randstad. Ik heb onder meer een NOBCO gecertificeerde Coaching opleiding gevolgd en school me regelmatig bij.

Podium voor je hart is een initiatief van Kirsten van den Berg

“Your task in life is not to seek for love, merely it is to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.” – Rumi

Visie

Ik geloof dat iedereen kan leven vanuit zijn hart. Omdat we ten diepste geen mensen zijn met een spirituele ervaring, maar spirituele wezens met een menselijke ervaring (vrij vertaald naar Pierre Teilhard de Chardin). Door ruimte te geven aan hoofd, handen én hart kun je de vitaliteit, rust, balans en plezier (her)vinden. Daar begeleid ik je graag bij.

Podium voor je hart gaat daarom uit van een holistische benadering waarbij jouw innerlijke wijsheid en je intuïtie voorop staan. Holistisch betekent dat alles met elkaar verbonden is; lichaam, mind, ziel, natuur en omgeving.

Mijn manier van werken

Vanuit een holistische benadering ben ik zowel praktisch als spiritueel ingesteld. Door vanuit oprechte interesse te verbinden en openheid te creëren voelen mensen zich door mij gezien en gehoord, waardoor we snel tot de kern komen. Mensen die met mij samenwerken kennen mij als warm, empathisch, humorvol, creatief, ondernemend, doortastend, enthousiasmerend en betrokken.

Ik put graag inspiratie uit verschillende tradities en stromingen waaronder Sjamanisme en Positieve Psychologie. In mijn coaching sessies en trainingen maak ik gebruik van verschillende tools en methodieken waaronder Meditatie, Mindfulness, Creatieve Therapie, Systemisch Werk, Voice Dialogue en Transactionele Analyse.

Mijn achtergrond in het kort:

 • Geven van meditatie-, yoga- en reikilessen bij De Yogaschool Utrecht en Yogapoint
 • Verschillende functies binnen het bedrijfsleven en non-profit sector o.a. als communicatiemedewerker, coach en trainer
 • Training Reguleren van het autonome zenuwstelsel voor coaches – Eva Groslot en Monique Verreijdt
 • Mediumschap opleiding – Hemelswijs
 • Coachingsvaardigheden – Boertien Vergouwen Overduin
 • Train de Trainer voor professionele trainers – Boertien Vergouwen Overduin
 • Equine Assisted Coaching opleiding (coaching met paarden) – Keulseweg (NOBCO-gecertificeerd op practicioner 2 niveau)
 • Yin Yoga & Energie Teacher Training 50h RYT – Pure Energy Yoga
 • Yin Yoga Basis Teacher Training – 50h RYT – Pure Energy Yoga
 • Afstemmen (cursus intuïtieve ontwikkeling/mediumschap) – Saskia Nefkens
 • Heartfulness Trainersopleiding – Seetrue / Saskia Nefkens
 • HBO Rechten, vakken Conflict Studies, Religiewetenschappen en minor Creatief Problemen oplossen
 • Verschillende bewustwordingscourses waaronder Lichterwerkerscirkel 1 en 2 bij Inner Nomads, cursus Bhagavad Gita bij Ernestine Numan, Mindfulness cursus, Zen meditatie cursussen en doorgaande bewustwording door coachingsessies voor mijn eigen ontwikkelingsproces.
 • In mijn vrije tijd doe ik graag aan dans, theater(maken), zang, tekenen en schilderen, lezen, schrijven, reizen, paardrijden, nieuwe dingen ontdekken en bedenken, mensen leren kennen en vooral: genieten van samen zijn met vrienden en familie.