Het verhaal van de grootste positivo die ik ken!

Het verhaal van de grootste positivo die ik ken!

Vandaag = Wereld Kinderkanker Dag

En ik snap het volledig als je het liefst aan dit bericht voorbij scrollt. Dat doe ik zelf namelijk ook vaak bij dergelijke berichten, als ik eerlijk ben. Want damnit wat een gevoel van onmacht geeft het soms, hè?!

In dit inspiratiebommetje ga ik het daarom niet hebben over dat er in Nederland iedere dag een kind de diagnose Kinderkanker krijgt en er om de 2-3 dagen een kind aan kanker overlijdt (dit was echt het laatste). Dit inspiratiebommetje vertelt het verhaal van de grootste positivo die ik ken!

Namelijk, het verhaal van de 20-jarige Niels Rouweler. Op zijn 12e kreeg Niels een hersentumor. Een heftig bericht, maar hij was beslist: ‘Haal dat ding eruit, dan kan ik morgen weer naar school.’ Dat ging natuurlijk niet zo makkelijk. Niels raakte zelfs tijdelijk volledig verlamd. Maar hij wist zeker: dit komt goed. En dat deed het ook. Inmiddels is hij fitnessinstructeur, in opleiding voor de zorg en vooral gelukkig met wie hij is en wat hij doet.

Ik mocht Niels interviewen voor de podcast. Hij vertelt hoe hij er sterker uit gekomen is en deelt de les van zijn leven: dat hij alles uit het leven wil halen wat erin zit!

Maar er zitten nog zoveel meer wijze pareltjes in! Hier zijn een paar van mijn take-outs van Niels’ verhaal:

❍ Heb alijd vertrouwen, vooral als het tegen zit.
❍ Doe waar jij blij van wordt en laat andermans mening daarover lekker links liggen.
❍ Zie het leven, je talenten en de mogelijkheden die je krijgt als een cadeau: waardeer het, pak het uit (oftewel: doe er iets mee) en geniet ervan zoveel je kunt.
❍ Laat je waarde niet afhangen van je prestaties of opleidingsniveau maar focus op het halen van doelen die voor jou echt belangrijk zijn.
❍ Deel wat je op je hart hebt met anderen en wees niet bang om (professionele) hulp te zoeken bij het verwerken van moeilijke perioden of gevoelens.
❍ Kijk de film Hachi (beschikbaar op Netflix 😉

Maar goed, je moet Niels’ verhaal natuurlijk gewoon lekker zelf beluisteren. Dat kan hier.

Liefs!

Kirsten

PS. Meer podcast afleveringen beluisteren? Je vindt ze hier op mijn websiteSoundcloud en Spotify

PS 2. Dit artikel komt uit het laatste Inspiratiebommetje. Wil jij die ook ontvangen? Geef je dan op voor mijn mailinglijst via de pop-up.