Sporten met Olympische spelers: een kleine overwinning op mezelf

Sporten met Olympische spelers: een kleine overwinning op mezelf

Gisteren mocht ik voor de Gezonde Generatie (waarvoor ik mede de communicatie doe) samen met mijn collega naar de Golden Clinics. Sporten met Olympische sporters dus. Het was zo’n leuke dag dat ik er nog van nageniet! En niet alleen om de geweldige sfeer die de sporters en de organisatie meebrachten. Ook omdat ik een kleine overwinning behaalde op mezelf.

Je moet weten dat toen ik mijn zussen en nichten afgelopen weekend vertelde dat ik zou gaan sporten met Olympiërs er direct keihard werd gelachen.

‘Kirs, waar heb jij je voor opgegeven?’ ‘What were you thinking?!’

Wat kan ik zeggen… Ik was afgelopen jaar nog met mijn zussen mee geweest naar fitness. En dat was beregezellig. Mede omdat ik er vooral 3 uur lang lol heb zitten trappen terwijl mijn zussen (lees fit girls) lekker aan het werk waren. Goed, ik heb mijn hele leven veel gesport (hockey, schaatsen, dansen, you name it). Maar sinds ik niet meer hockey is mijn conditie bij lange na niet meer wat het was. En dan heb ik ook nog astma, waardoor het opbouwen ervan een soort hel is waar ik maar niet doorheen kom.

Dus. Ik ging sporten met professionele atleten. En had ik al gezegd dat de collega met wie ik ging ex-voetballer voor Ajax is?

Man, wat zag ik er tegenop. En toen begon de 1e clinic ook nog met 3×3 basketbal. Zweten en hijgen als een malle! Maar hej… Ik deed het gewoon! Ook het BMXen lukte. En wat denk je: aan het einde van de dag bleek er nog een mega energiestoot in me te zitten waarmee ik in de finale oefening van 1 minuut keihard boxen, zelfs nog een tandje bij kon zetten!

Ik voelde me zo goed over mezelf! I did it! Er zat veel meer in me dan ik dacht! En die angst om de onsportiefste van de groep te zijn die er niet echt bij hoorde… Bleek volledig ongegrond, want het was een en al teamspirit en plezier!

Gisteren was dus een dag met een gouden randje. Niet alleen om de gouden plakken die ik even mocht vasthouden, maar ook om de kleine overwinning die ik behaalde op mezelf. Stel je voor dat ik nee had gezegd en niet was gegaan… Dan had ik dit allemaal niet ervaren. Mijn les?

Ga de avonturen en uitdagingen die op je pad komen aan! Je kan meer dan je denkt! 💪🙌🧡

Nou, die deel ik graag met je. En als je ooit naar de Golden Clinics mag: gaan!

Kirsten